Poradna Nintendo Wii

Autor: | Vloženo: 04.05.2012 000 18:07 | Témata: Poradna Nintendo Wii

??

je lepší XBOX 360 nebo NINTENDO WII..?

  • Jakub

    Jakub

    30. října 2012 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Mohly byste se tady už konečně přestat hádat a napsat sem něco užitečného? Mimochodem tady by se myslím mělo bavit o nintendu Wii a ne jestli je lepší PS 1,2,3 nebo Xbox (nejlepší je nintendo Wii u).

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (5)
    • Ne
  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    7. května 2012

    Xbox360 zcela určitě. Wii se hodí v případě, že máte malé děti (hry typu mario atp..)

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne (10)
    • Anonym

      8. května 2012 - Anonym

      To bych ani neřekl Nintendo WII vlastním a podle mě je to konzole dělaná pro ty co nesnáší gamepady já osobně je zrovna v lásce nemám takže pokud jste na tom tak jako já doporučuji zakoupit Nintendo WII


    • Anonymní uživatel

      9. května 2012 - Anonymní uživatel

      tak či onak nejdou na ni pořádný herní tituly. Srovnejte si hry pro XBOX360 a WII a když to mám říct na rovinu, je prostě WII pro děti nebo rodinné důvodu.


    • Anonymní uživatel

      1. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      Co je to za nesmysl? To by mě zajímalo, co považujete za pořádné tituly. Je fakt, že Wii nepodporuje HD, takže komu jde o HD grafiku, tak ať jde radši po Xboxu.
      Co se ale týká her, hratelnosti a zábavnosti, Nintendo vede na celé čáře a konkurenci nechává v prachu za sebou.


    • Anonymní uživatel

      2. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      To muze rict pouze majitel Wii nebo clovek, kdo si XBOX360 pripadne PS3 nemuze z financnich duvodu dovolit. Podivejte se na tituly co vychazej pro XBOX360 a PS3 a porovnejte si to s Wii. V hlave to zrejme nemate v poradku :)


    • Anonymní uživatel

      2. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      Nevím, co berete jako kriterium, ale budeme-li brát jako kritériea prodeje (více jak 5M kusů), tak melete nesmysly vy:
      Wii:
      Wii Sports (79.6 million)
      Mario Kart Wii (32.44 million)
      Wii Sports Resort (30.14 million)
      Wii Play (28.02 million)
      New Super Mario Bros. Wii (26.26 million)
      Wii Fit (22.67 million)
      Wii Fit Plus (20.48 million)
      Super Smash Bros. Brawl (10.79 million)
      Super Mario Galaxy (10.68 million)
      Wii Party (7.94 million)
      Mario Party 8 (7.6 million)
      Mario & Sonic at the Olympic Games (7.09 million)
      Super Mario Galaxy 2 (6.36 million)
      The Legend of Zelda: Twilight Princess (5.82 million)
      Just Dance 2 (5 million)

      Všechno jsou to exkluzivity, které si na jiných konzolích nezahrajete.

      Xbox360:
      Kinect Adventures 18 million
      Call of Duty: Black Ops 12 million
      Halo 3 8.1 million
      Call of Duty: Modern Warfare 2 7.562 million
      Gears of War 5 million
      Gears of War 2 5 million

      Exkluzivní je jen Kinect Adventures, Halo 3, a série Gears of War. Call of Duty: Black Ops vyšla i na Wii. Navíc se v podstatě jedná jen o 4 (recyklované) hry a mimo Kinect Adventures jsou to všechno FPS.

      PS3:
      Gran Turismo 5 (7.43 million)
      Gran Turismo 5 Prologue (5.34 million)
      God of War III (5.20 million)

      takže dvakrát autíčka a jednou mlátička.

      Pokud vyberete libovolné jiné kritérium (mimo nej grafiky, nebo nejvíc dostupných FPS) dopadne to podobně. Neříkám, že Xbox nebo PS jsou špatné konzole. Rozhodně jsou výkonnější, podoporují HD a mají také několik exkluzivních titulů, kvůli kterým je stojí za to koupit. Sám jsem si třeba Playstation kvůli několika titulům koupil, stále ale více hraji na konzolích od Nintenda, protože je to prostě větší zábava.


    • Anonymní uživatel

      2. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      je logické, že wii může mít větší prodej, ale lze to doporučit dětem případně nézké věkové kategorii, aby Vám to neznělo drasticky. Dokonce i seznam, který jste vytvořil potvrzuje moji odpověď ...


    • Tomires

      2. srpna 2012 - Tomires

      Wii se orientuje na velmi širokou věkovou kategorii, X360 hlavně na skupinu 15-20 let, PS3 na cca. 20-30 let

      Paradoxem je, že na mladší publikum míří hlavně střílečky a co si budeme povídat, na Xboxu stojí za zahrání jenom série Halo, Forza a Fable. Argumentovat tím, že je na to Call of Duty mi příjde poněkud irelevantní, CoD si může člověk zahrát i na PC, PS3 a dokonce i onom Wii. Celá ta série je ale přinejlepším průměrná, na Wii pak i lehce podprůměrná.

      Argumentovat tím, že si to člověk dle vašich slov nemůže "z finančních důvodů dovolit" mi příjde také docela mimo. Ačkoliv je Wii levnou konzolí, tituly od Nintenda většinou patří ke zboží, které se moc nezlevňuje a drží se hranice 1k Kč. Hry na ostatní platformy lze sehnat v různých akcích za podstatně levnější peníz. Navíc třeba takový Xbox lze dostat v mnoha případech zadarmo (i já jsem k němu tak přišel) - ať už k sekačce, noťasu nebo SDK.

      Hlavní otázka pro postera "Terezu" je tak prostá - dát přednost hrám od Nintenda (které patří k tomu nejlepšímu v herním průmyslu) nebo spíše multiplatformovkám? A v tom druhém případě - nebylo by od věci podívat se spíše po PS3, která toho po multimediální stránce umí mnohem více a i těch exkluzivek je tam ranec?

      Nejlepší by samozřejmě bylo počkat na listopad, kdy vyjde Wii U. Tak by se zabily dvě mouchy jednou ranou - mohla byste hrát jak hry od Nintenda, tak multiplatformovky.


    • Tomires

      2. srpna 2012 - Tomires

      Ještě přihodím linky na dva moje články o Wii U - http://lvlup.cz/?p=1546 http://lvlup.cz/?p=1533


    • Anonymní uživatel

      2. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      Nevím, proč by se mělo Wii doporučovat nízkým věkovým kategoriím a jak to vyplývá z dodaného seznamu. Z mého seznamu vyplývá, že nejprodávanější tituly pro Wii jsou vhodné prakticky pro každého, neprodávanější tituly konkurence nejsou často vhodné pro děti.
      Ze seznamu pro Wii vyplývá, že se jedná o velmi pestré složení her: Jsou tam party tituly, pohybové hery, závody, mlátičky, akční adventury, platformovky. Na Xboxu patří mezi nejlepší FPS, které jsou ještě recykláty (a často nejsou ani exkluzivní) a na PS se k tomu přidávají realistické závody aut.
      Podstata a to hlavní, co jsem tím chtěl říct je následující: Vaše preference Xboxu chápu. Pokud jste dospělý člověk, který má rád HD grafiku, nadupaný stroj az který si rád připlatí několik tisíc a má rád střílečky, pak je pro Vás Xbox ideální.
      O tazatelce ale nic nevíte. Nevíte, kolik ji je let, jestli chce konzoli pro sebe nebo pro děti. Pokud zvolí Wii spíš si s tím užije spoustu zábavy a nemusí se tolik starat o obsah nevhodný pro děti. Já se skoro vsadím, že Tereza si užije mnohem víc srandy např. u Wii Fit nebo Just Dance než u Halo (jinak by se tady asi nemusela ptát na doporučení).
      Ne všechno, co se líbí Vám se bude líbit všem. Naopak prodeje ukazují, že Wii je mnohem univerálnější a je vhodné pro každého.


    • Anonymní uživatel

      2. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      Wii je levnější, což v dnešní době může být prostě logické a hlavne není nutné řešit otázku vhodné TV. Stale ti melete neco o nejprodavanejsich titulech a to je naprostej nesmysl.
      Wii = levná konzole, pro nízkou věkovou kategorii, pokud človeku stacej hry jako Mario atp.. proč nekupovat. Pokud chce hrat poradny herni tituly, XBOX360 nebo PS3. to je proste fakt, nic k dohadování.


    • Anonymní uživatel

      2. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      1) Stále nechápu, co považujete za pořádné herní tituly. Myslíte Ty, kde tečou hektolitry krve?
      2) Nevím, jak jste přišel na to, že Wii je pro nízkou věkovou kategorii. Co znám lidi s Nintendem, mnoha z nich je 25+ (mě je např. 30) a mnozí z nich zažili 20 let herního vývoje (od adorace PC v 90. letech české kotlině, přes nástup konzolí). Všichni se ale rádi vracejí k Nintendu.
      Evidentně jste na Nintendu nikdy nic nehrál a viděl jste jen ukázkové hry v Elektroworldu. Možná byste si měl konečně koupit Wii a něco pořádného si na něm zahrát, abyste zjistil, proč je Nintendo skoro 30 let na špici herního průmyslu. Ty 3 tisíce Vás nezabijou a bude to pro Vás poučné.


    • Tomires

      2. srpna 2012 - Tomires

      Můžete nám osvětlit ten váš fakt, že na jiné platformy (zejména pak na XBOX 360; PS3 sem netahejte, není předmětem diskuze a již jsem se k němu vyjádřil) vycházejí dle vašich slov "pořádný herní tituly", zatímco na Wii nenáročné hříčky? Vsadím se s vámi, že byste měl celkem problém s oněmi hríčkami, v pozdějších úrovních jsou totiž mnohdy těžší než kdejaká moderní střílečka.

      Dále bych chtěl vyjmenovat ony "pořádný herní tituly", které jinde než na Xboxu nejsou k dispozici (sám jsem tři zmínil, chtěl bych slyšet další, nápověda: Gears of War to není)

      Já mezitím vyjmenuji důvody, proč Wii: Super Mario (Galaxy, Galaxy 2, New), Mario Kart Wii, Zelda (Twilight Princess, Skyward Sword), Metroid (3. díl), Pikmin, Kirby, Okami (dobře, původně se jednalo o hru na PS2), Muramasa, Sonic (Colours), Red Steel, Monster Hunter, No More Heroes, Resi 4 (opět k dispozici i pro jiné konzole), Dead Space: Extraction, Donkey Kong Country Returns, Super Smash Bros. Brawl + tuny dalších her na GameCube a prostřednictvím emulace i na starší platformy od Nintenda/Segy/SNK


    • Anonymní uživatel

      2. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      ano, proč Wii koupit = Váš příspěvek. V tom seznamu her vidite hru ? To si snad myslite, ze nekdo bude kupovat konzoli, aby na ní nekdo ve veku treba syn 15 a více let, hral Pikmin, Mario, či snad Donkey Kong ? Proboha proberte se. Logicky si odvodim, ze to koupi POUZE clovek, ktery to kupuje pro dite, pripadne pro rodinu, marne doufajic (marně), ze se z toho syn 15 let pomine a bude hrat opice, misto huleni mariuhany za plotem). To ZCELA potvrzuje moje argumenty, ze je konzole urcena pro deti, pripadne mladsi vekovou kategorii (pokud vam to zni lépe do uší).


    • Anonymní uživatel

      2. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      Tomires má zatraceně pravdu. Mě osobně je 38. Doma máme Wii a 2x 3DS. S hrami jsem přišel do styku někdy v roce 1987. Občas si u synovce zahraji nějakou FPS na PS3, ale moc dlouho mě to nebaví. A vždy si pak řeknu zlaté Nintendo.

      Možná by se hodilo kdyby někdo (Pitr59) definoval co jsou to pořádné hry. Asi je to jeden z těch co si pod hardcore hráčem představí pouze pařice FPS. Ale to má pak velmi špatné informace.

      Nízké prodeje her na XBox a PS3 je z toho důvodu, že FPS mají poměrně úzké publikum a navíc proč si kupovat PS3 nebo XBox když si dané FPS (zřejmě ony pořádné hry) zahraji i na PC.

      Ale hardcore hra je mimo jiné i zmiňovaný Mario ač se to Pitrovi líbí nebo ne. Hardcore je prostě to co je velmi obtížné a je potřeba hodně času a zručnosti. Takže některé Mariovky prostě děti kompletně (na 100%) nedají a nebo jim to trvá sakra dlouho. A když říkám sakra dlouho tak tím myslím SAKRA dlouho.

      Co se týče pohybového ovládání. Ano Wii je primárně určen pro pohybové ovládání, ale spousta lidí si pod tím představí jen skákání a podivné mávání před obrazovkou ala kinect. Ale na Wii je to poněkud jinak. Zrovna hraji jendu celkem drsnou hororovou hru. Project Zero 2. Jde o duchařský horor. A ať mi někdo vysvětlí proč bych měl na XBox nebo PS3 pro rozhléžení po místnosti použít analog? Vždyť podstatně přirozenější je prostě vzít na Wii Wiimote a prostě se rozhlížet jako bych tu baterku měl v ruce. Je to geniální a umožní to hráči se opravdu plně ponořit do opravdu husté atmosféry staré zapomenuté japonské vesnice. A UPOZORŇUJI, HRA ROZHODNĚ NENÍ PRO DĚTI A SLABÉ POVAHY. JAK BY ASI TVRDIL Pitr59.

      Jsem přesvědčený, že pan Pitr v životě nehrál na Wii a není schopný se objektivně odpoutat od svého miláčka XBoxu.

      A na závěr moje shnutí a doporučení:

      1. pokud se jedná o konzoli určenou pro pařiče FPS tak jednoznačně XBox.
      2. pokud se má jednat o konzoli, která má sloužit k hraní opravdu zábavných her různé povahy a zaměření jak pro nehrácče tak pro hardcore hráče tak si počkat na září či říjen kdy bude oznámena cena Wii U a podle ceny se rozhodnout buď pro Wii nebo Wii U.


    • Anonymní uživatel

      2. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      Proboha, co to Pitře melete? Jak někdo kdo opravdu véí o čem mluví může tvrdit, že "Pikmin, Mario, či snad Donkey Kong" nejspou hry? A pokud chcete 15ti letému synovi dovolit hrát hry pro 18+ tak bych na vás asi měl poslal sociálku. ;)

      Hrál jste někdy Pikminy? Asi ne, jinak by jste věděl, že se jedná o poměrně dost těžkou strategii, která rozhodně není svojí obtížností určena dětem. A to, že v ní není tolik násilí jako v CoD přece neříká nic o tom jestli to bude bavit 15 frocka nebo ne.

      Prosím než budete pokračovat ve vaší bezduché argumentaci tak si doplňte chybějící vzdělání v této oblasti a pak prosím začněte opravdu objektivně argumentovat.

      Hawk, domluvil jsem


    • Anonymní uživatel

      2. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      Ještě jsem přemýšlel nad tím jestli si ve svém věku zahrát Donkey Kong Country Returns nebo ubalit jointa.

      A ďospěl jsem k tomuto:

      Zapálit si jointa a zapařit Donkey Kong Country Returns. Páč je to od cca 6 levelu dost těžké až jsem to nasraný musel přestat hrát.

      Takže by mi u toho joint možná pomohl. :D


    • Tomires

      2. srpna 2012 - Tomires

      Já nemám slov. "*hra1,2,3* nejsou hry", souvislost DKCR s jointy...

      Jinak co se týče age-ratingu, tak tam je to dle uvážení každého rodiče. Já bych to nijak nehrotil, sám jsem od 9 (slovy devíti) let hrál Quakea III, Duke Nukema a jim podobné. Poznamenalo mne to? Nikoliv.

      Na druhé straně zde pak máme jiný extrém, který souvisí v označování her, které využívají jiný barevný gamut než je "CoD-hnědá", za dětinské.

      Já to střídám, dle toho jakou mám náladu a tak je to asi nejlepší. Dokážu si vychutnat jak dobrou FPS (sorry, CoD), tak pěknou Zeldu.

      Ještě bych se chtěl omluvit všem fanouškům CoD za nadměrné bashování jejich série. :P


    • Anonymní uživatel

      2. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      jj, taky mě se..., že jak je hra barevnější tak je určitou nejmenovanou skupinou jakože hráčů považovaná za dětinskou.

      Quake byla asi jediná střílečka (pokud nepočítám stařičkého Dooma) co mě opravdu bavila.


    • Anonymní uživatel

      2. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      stačí psát do 3 vět, kdo ty slohy ma cist. Projdete si hry zde na heurece pro WII a pro XBOX360, udelejte si srovnani cca 20 titulu, pokud VAM to hned nevypali oci, nemam se s vama o ce bavit, pac tomu nerozumite a jen ztracim svuj cas ....


    • Anonymní uživatel

      2. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      Pitr: jestli nás odkazuješ na hry tady na heurece tak jsi se opravdu prozradil.

      Prostě lama co nemá tušení o čem je řeč. ;}

      Jak jsem již psal, doplň si vzdělání a pak se můžeme objektivně bavit. Teď je to jen "pořádné hry" vs "co to vlastně jsou pořádné hry".


    • Anonymní uživatel

      2. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      mně osobně pripominate cloveka, ktere jsem pred lety daval v nejake online hre a hned brecel, ze je nekdo cheater, ale nic osobniho, zrejme to bude vasim nickem ... PS: proc vam tu popisovat 40 her, kdyz mate seznam hned o kategorii vedle, to neni o tom, ze "nemam tuseni", ale o tom, ze mam mozek a nevidim duvoud, vypisovat to, co tu je ... :D


    • Tomires

      2. srpna 2012 - Tomires

      Když nejste schopný sám přijít s několika tituly, které již nebyly zmíněny, tak nemá cenu s vámi diskutovat.

      Btw. nechcete dát přátelský match v Q3A na PC? LIVE si bohužel kvůli těm několika titulům co za to stojí neplatím. :P


    • Anonymní uživatel

      2. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      Bože, jestli máte mozek tak proč jste již dávno nedefinoval co jsou to pořádné hry. Už tady ta otázka zazněla Xkrtá.

      Nic nevypisujte jen prostě podpořte svoje tvrzení. Zatím jen skončíte u toho, že chcete "pořádné hry". Ale nikde jste nenapsal co si pod tím mají ostatní vlastně představit. "Pořádná hra" je tak něco neuchpitelného, že nemá cenu dále pokračovat.

      PS: A cheater rozhodně nejsem a už vůbec to o někom netvrdím. ;)


    • Anonymní uživatel

      2. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      Pitr59. Neřekl jste jediný titul pro Xbox, jen kritizujete hry, které jste neviděl ani z rychlíku. Zahrajte si Pikmina, Konga, libovolnou Zeldu, libovolného Metroida a pak nám povězte, jestli jsou to hry pro děti, nebo jestli se u nich královsky baví i dospělý člověk.
      Pokud je hrát nechcete, tak si o nich aspoň něco přečtěte, ať se poučíte a nemluvíte blbosti.
      Pro zajímavost ceny od kritiků:
      Pikmin: Best Puzzle/Trivia/Parlor Game a druhá nejoriginálnější hra (Game Critics Award)
      Kong: Best Retro Design a Most Challenging(IGN), best platformer (Game Informer).
      New Super Mario Bros. Wii: Prodáno přes 10 M kusů a je to nejrychleji prodávaná hra všech dob pro jednu platformu; hra roku(IGN); nejlepší rodinná hra roku (Yahoo's 2009 Game Awards).

      Jak jsem psal, respektuji Váš názor, nicméně bych ho nebral za směrodatný. Kritici (rozhodně ne děti pod 18) a tvrdá čísla prodejů mluví jinak.


    • Anonymní uživatel

      2. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      jdu si dat kakao a koláč, škoda, že na Vás nemam cas a chuť :D


    • Anonymní uživatel

      2. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      DK a joint, to by mohl být dobrý zážitek :-)


    • Anonymní uživatel

      2. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      Pitr: Jen si dej kakajíčko s koláčkem. Já si dám kávičku se sušenkou. A pak hurá na Metroida. ;) Právě jsem šéfovy kývl na interní implementaci vyvolávacího systému tak se na to potřebuji posilnit a nabudit. To bude zase bezesných nocí. :D


    • jadus

      3. srpna 2012 - jadus

      Nehadejte se tady. Všichni přece víme, že Pitr59 není nic jiného než nějaký hnusný vejškrabek z ropuší prdele, co viděl konzoli jen na youtube nebo tady na heurece, protože se špatně učí a rodiče mu to nechtějí koupit. :D takže ani nemá cenu snažit se s ním o nějakou rozumnou konverzaci. K tomuto závěru lze dojít i z jeho odpovědí v jiných otázkách. Prostě mele hovna :D


    • Anonymní uživatel

      3. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      jadus jasny priklad skupiny lidi online heroes.... skoda, ze se s vami nemuzu potkat v realu, rad bych si vymenil zkusenosti v IT oboru, byl bych vskutku zvedav, na obsah vaseho rozhovoru a na hlasky typu vejskrabek do mych oci .... :D


    • Anonymní uživatel

      3. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      Pitr: Klidně s tebou zhodnotím naše IT zkušenosti. Jsem vystudovaný Ing. v IT oboru. 15 let se pohybuji v oboru a z toho 10 let v oblasti návrhu a implementace velkých IS pro finanční sektor.

      A pokud tady někdo použil pro tebe urážlivé výrazy tak jsi fakt ubohý pokud to okamžitě vztáhneš na všechny co ti oponují.

      Pořád jsem od tebe nepřečetl jediný argument, který by mě přesvědčil, že opravdu máš zkušenosti jiné než jen z XBoxu. Jsme více než přesvědčen, že Nintendo absolutně neznáš a jsi ten typický trol co před kamarády dělá ramena, že to je přece na hovno, ale an nemá snahu zjistit jestli je to pravda.

      A víš proč si to myslím? Protože kdyby jsi se opravdu zajímal, tak min 70% toho co jsi tady psal by jsi myslel jen v žertu.

      Co ty na to? Trefil jsem to co? ;)


    • Anonymní uživatel

      3. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      Pitr: Jo a málem bych zapomněl. Pořád čekám na tvoji definici "pořádné hry". Pokaždé když odpovíš tak si říkám, že se konečně dozvím co si pod tím představit.

      A ONO POŘÁD NIC.


    • Anonymní uživatel

      3. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      No vidíte, 15 let zkušeností v IT oboru a mluvite tady s nějakým neznámym o XBOX360 a Wii hrach na heurece ... Rešte si svoji debku a neuspech v zamestnani nekde jinde .. :)


    • Anonymní uživatel

      3. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      Pitr: Jak jste přišel na to, že mám v práci neúspěch? Myslím, že jsem dost úspěšný a nic nenasvědčuje tomu, že vy taky.

      Pokud bych byl neúspěšný tak bych k tomu co dělám ani nepřičichl.

      Jo já zapoměl. Podle váš je Wii levná kozole, kterou koupí jen socka nebo někdo pro děti. To vás asi zklamu. Jsem důkaz toho, že melete nesmysl za nesmyslem. Vydělávám dost, ale XBox ani PS3 mě opravdu neberou. A důvod je zřejmý. Jsem hravější než vy. ;)

      Jediné co se tady řeší je vaše neuvěřitelná zaslepenost. Není liž pravda? ;)


    • Anonymní uživatel

      3. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      bla bla blablabla, bla bla ? Blabla...


    • jadus

      3. srpna 2012 - jadus

      jasně ty máš zkušenost z IT asi tak jako kanálová krysa prosimtě...


    • Honza Skýpala

      3. srpna 2012 - Honza Skýpala

      Xbox je pro puberťáky, co si potřebují dokazovat svou dospělost tím, že hrají hry, které se vyznačují hlavně množstvím krve, přehnanou dávkou testosteronu a macho efektem. O takových hrách pak puberťáci pak mluví jako o "pořádných hrách" nebo "dospělých hrách".

      Naštěstí mám už pubertu dávno za sebou a tak hraji to, co mě víc baví. A víc radosti mi v mých 39 letech dává Super Mario (a kdo to zkusil tak moc dobře ví, že v pozdějších částech mají tyto hry pekelnou obtížnost, navzdory dětskému vzezření).

      Jinak podáno, ty střílečky a podobné hry najdete i na Wii, i když je jich trochu méně. Hry žánrů jako Super Mario, Zelda nebo Pikmin an X-ku nejsou. Takže X-ko má podstatně chudší výběr.


    • Anonymní uživatel

      3. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      Pitr: Prosímtě, kolik ti je? Já odhadoval 15 max., ale jeden nejmenovaný vyhrabal, že ti je 20. ;)


    • xDante1986

      3. srpna 2012 - xDante1986

      je veskrze ubohé ať už z kterékoliv strany házet špínu na konkurenci a to at už to jeden dělá s Nintendem, druhý s Playstationem a třetí s xboxem...

      uvědomte si, že všechny firmy něco přinesly, co tady dříve nebylo a obávám se, že být tu pouze jedna společnost taky dnes možná hrajeme tak na pc....


    • Anonymní uživatel

      3. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      Honza: Až teď mě to trklo co jsou to "pořádné" hry. Ono to souvisí asi opravdu s tou touhou některých dětí mužského pohlaví být "pořádným" chlapem dříve než dospějí. Prostě přece jsou už velcí a drsní chlapy. :)


    • Anonymní uživatel

      3. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      xDante: Na tom asi něco bude. Že by pravda? ;)


    • Honza Skýpala

      3. srpna 2012 - Honza Skýpala

      Dante, to jsou holt dva odlišné přístupy. Jeden je oko za oko, druhý je ty do mně kamenem, já do tebe chlebem.

      Ale samozřejmě máš plnou pravdu.


    • Anonymní uživatel

      3. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      přesně tak, to jsou herní tituly v dnešní době, hry, který se dají nazvat hrami. Nějaké plošinovky atp.. možná se najde starší člověk, který si je zahraje, ale STALE ihned po moji prvni odpovedi, se stale potvrzuje fakt a sice, ze tituly na Wii, jsou primarne urceny pro nizkou vekovou kategorii. Koupit Wii pubertakovi, tak se o tom ve skole boji mluvit. Tahle omacka co tady vznikla po me odpovedi, proste nesmysl a nutnost ze sebe neco vyblejt. PS: nikde jsem nic nepomlouval, pouze resim tituly, ktere vychazeji na urcitou konzoli a to je fakt. viz vekova hranice na kazdem obalu hry pro Wii. Čaj a koláč ...


    • jadus

      3. srpna 2012 - jadus

      Takže vlastně tvrdíš, že všichni starší vlastníci Wii jsou nedospělí a nevyzrálí, je to tak?


    • xDante1986

      3. srpna 2012 - xDante1986

      honzo i ty hry typu mario jsou na xku... já to říkám jak to cítím..nemám rád, když někdo vyznává strategii já mám tuhle konzoli a ta je nejlepší.... je to holý nesmysl.... mám dlouholeté zkušenosti s 90% konzolí a musím říct...každá konzole má něco v čem předčí ostatní....

      kdybych měl napsat pár plusů a mínusů na každou konzoli

      wii
      +velké množství exkluzivit, pohybové ovládání u každé hry, zábava pro každou věkovou skupinu, levné pořizovací náklady konzole
      -velké náklady pokud chcete koupit ovladače pro další 3 lidi, absence HD (hrát wii na lcd je za trest, aktuálně mám wii připojeno k CRT televizi a je to mnohonásobně lepší), i po letech jsou N exkluzivity docela drahé...., pro mě velké mínus spoléhat se na to, co nintendo vydá i v evropě.... je hrůza, když čekáte na hru, kterou vydají jen JPN a US a konzole má regionální zámek.

      X360
      +HD grafika u her, pro mnohé lidi achievementy, MP na vysoké úrovni včetně komunikace
      -slabá základna exkluzivních titulů, které se v poslední době dost omezily, pro někoho placení online služeb v podobě GOLD (na druhou stranu je MP funkční a jde to dost poznat na kvalitě v porovnání s PS3), -kinectu je v tom, že s ním nejdou dělat velké hry.... protože tělem člověk nemá jak napodobit chůzi, proto nám kinect v žádné velké hře neukázali....

      PS3
      +velké exkluzivní tituly, online zdarma, BD přehrávač
      -online zdarma někdy značí velké problémy a to ať už častost údržby, problémy s lagujícími servery apod., velké mínus je pro mě komunita....asi nejméně přátelská ze všech, absence cross game chatu u online her, malé mínus pro move za to, že se chvástali o kolik bude přesnější a lepší než wii ale není to pravda....je jedno na čem hrajete, v podstatě jde o titul.


    • xDante1986

      3. srpna 2012 - xDante1986

      věková hranice her u wii ? to si ze mě děláš srandu? spirit camera pro 3ds, manhunt pro wii, madworld pro wii, project zero pro wii, resident evil série pro wii či 3ds... víš jaká je tam věková kategorie? bohužel o hrách a už vůbec o konzolích moc nevíš... je mi líto, že se tu snaží radit člověk, který zjevně danou konzoli ani nezkusil....


    • Honza Skýpala

      3. srpna 2012 - Honza Skýpala

      Chápu tvoji odpověď tak, že se shodneme na tom, že pro puberťáky je X-ko, aby si nepřipadali trapně, kdežto Wii je pro všechny, co tohle nepotřebují řešit, ať již před pubertou nebo po ní.


    • Honza Skýpala

      3. srpna 2012 - Honza Skýpala

      Dante, jasně, myslím, že se plně shodneme. Já vím, že na X-ko jsou i plošinovky, arkádová autíčka apod.

      Jak jsem už uvedl, tohle je střet filozofií oko za oko vs. kamenem a chlebem. S racionální úvahou to nemá nic do činění.


    • xDante1986

      3. srpna 2012 - xDante1986

      já jsem racionální podal :)


    • Sephariel

      3. srpna 2012 - Sephariel

      Pítr59: sakra co to o plošinovkách meleš ?! vždyť na XBOX je jedna z nejlepších her Shadow Complex, úžasná hra a teď vyjde Deadlight taky plošinovka se zombie tématem.
      PS: nechci se do diskuze vměšovat, ale ta kravina o plošinovkách mě donutila něco napsat


    • Anonymní uživatel

      3. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      Pitr: z toho co napsal xDante mi pořád vychází, že pro mě je opravdu nejvhodnější Wii.

      A podle toho co píšeš tak jsi opravdu puberťák plný testosteronu, který jak nevidí krev nebo nemůže ve hře zabít 10 lidí za minutu tak je celý nervózní. Je mi tě vlastně líto.

      Nic netušíš o tom co je to u hry zapojit mozek a myslet i na jinou zábavu než na tu, která je jinak mimo zákon.

      Hrál jsi někdy nějakou solidní stolní hru? "Ticket to Right" či nějaké propracované karetní hry nebo něco podobného? Vsadím se, že ne. U nich se násilí opravdu špatně simuluje. A navíc z toho bolí mozek, že jo. ;)

      A to je právě to co mě na Nintendu obecně baví. A abych jen nechválil Nintendo. Loni na horách jsme byli na horách na horské chatě, kterou provozuje kamarád. Má PS3 a královsky jsme se každý večer pobavili u Buzz Quiz.

      Prostě se s miř s tím, že až ti bude 30 tak ti bude připada, že jsi asi zmagořil, když jsi si myslel, že jediné co stojí za to hrát je CoD, Battlefield a podobné zábavné hříčky pro testosteronem přeplněná těla (v některých případech spíše zakomplexovaná). Neříkám, že to není zábavné, ale rozhodně to není nic u čeho bych chtěl trávit dlouhé zimní večery.


    • Anonymní uživatel

      3. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      mrkněte se na otazku viz. Tereza, pote na moji prvni a jedinou logickou odpoved v teto diskusi. Bylo jasne receno XvsN. Do jedné věty jsem vepsal jasnej fakt. Buď chcete Xbox360 a hrát hry, které vycházejí na xbox360 nebo chcete Wii, kde jsem poukázal na to, že na konzoli vycházej predevsim tituly typu mario atp.. (aby to bylo k lepe predstavitelne, napsal jsem detske a za svym nazorem si stale stojim). Samozrejme pak se najde nejakej 30catnik, co se uráží a břečí mně tady do textu, osobně bych se na to vysral, ale tak čas mám.


    • Anonymní uživatel

      3. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      PS: pokud obcas pisnu mimo tema sorry, ale osobne me vase prispevky nijak nezajimaj a ctu z nich cca 10% textu.


    • Honza Skýpala

      3. srpna 2012 - Honza Skýpala

      Pitře, OK, mrkl jsem na otázku a píšu sem jedinou logickou odpověď pro tuto diskuzi:

      Wii zcela určitě. X360 se hodí v případě, že máte puberťáky (hry typu gears of war atp..)


    • xDante1986

      3. srpna 2012 - xDante1986

      jsem rád, že jsi nezareagoval na to co jsem napsal je z toho vcelku jasné, že jsi psal nesmysly..... bohužel pokud bereš v potaz, že násilí případně scény pro dospělé = dospělá hra, tak opravdu můžeš hrát pouze x360.... ale dětská hra je trochu něco jiného než mario...dětská hra je například Ice Age nebo například My little pony či ....to jsou dětské hry....nevím co je na mariovi dětského........ vyznáváš strategii, že to kde není násilí je dětské, ale to je bohužel omyl

      pleteš si pojmy a dojmy.....

      ano god of war či devil may cry jsou hry, které by děti hrát neměli, ale neznamená to, že jsou to dospělé hry

      na druhou stranu maria může sice hrát i dítě ale obávám se, že hlavně v pozdějších fázích hry by si ji moc neužilo kvůli obtížnosti


    • Anonymní uživatel

      3. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      No a já jako spousta jiných Tereze chtělo dopřát opravdu objektivní posouzení jestli XBox nebo Wii.

      Sám v píšete, že jedině XBox protože tam jsou "pořádný" (čti "testosteronem protkané") hry. A na Wii jsou jen dětské hopsačky.

      Čož z mé a ne jen mé zkušenosti je neuvěřitelný nesmyl, který tady plácá někdo kdo si chce hrát na pořádnýho chlapa.

      Pokud by vám šlo o to Tereze objektivně doporučit to co by jí vyhovovalo tak váš první příspěvek bude vypadat jinak.

      Sorry, ale opravdu jste úplně mimo. A bylo by mi Terezy upřímně líto pokud by dala na vaši radu. Ona si totiž pod "pořádnou" hrou představí například toho Mária. To je taky důvod proč jsem se tak dlouho ptal na to co je pořádná hra. Ale jak vidno tak pro vás je důležité vaše ego nikoli výsledek diskuse.

      Astalavista baby


    • xDante1986

      3. srpna 2012 - xDante1986

      já končím debatu pane odborníku, protože nic ubožejšího jsem nikdy nečetl....vehementně tu reaguješ a kopeš kolem sebe a pak napíšeš, že čteš 10% textu..... ty jsi panečku pokrytec....tebe by měli na heuréce zakázat, protože psát nesmysly a vydávat je za rady je opravdu na pováženou


    • Anonymní uživatel

      3. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      Super Mário Galaxy si svého času zahrál i syn když mu bylo 6 let, ale bral to jako zábavu bez cíle. Protože u prvního bosse byl u konce.

      A to je to co jsem psal výše o hardcore hrách. Pítr a jemu podobní pod tím vidí jen tuny vystřílených patron. Ale to je naštěstí jen část pravdy.

      HC hra je především ta co na dohrání potřebuje velkou trpělivost, zručnost a velké množství času.

      Na druhou stranu Casual hra je hříčka na krátké pobavení bez nutnosti dobře pochopit herní mechanismy. A už vůbec nepotřebuje trpělivost a zručnost. Proto je taky Casual protože ten kdo nehrává se nechce prokousávat tutoriálem a učit se různé kombinace tlačítek a už vůbec nechce bojovat s bossem, který ho 20x po sobě do minuty vyřídí.


    • Anonymní uživatel

      3. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      Honza Skýpala: Souhlasím.


    • Anonymní uživatel

      3. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      xDante1986: z tech 7000 prispevku se najde cca 10 až 11 temat, kde jsem se s lidma z nejakeho duvodu chytl. Bud proto, ze jsem chtel nebo ze si proste nedokazou text vylozit spravne pripadne nejsou schopny si ho zformulovat do diplomaticke odpovedi. Proto jiste chapete, ze pokazdy kdyz na tento typ lidi narazim rad se hadam, pac dokazou odpoved 4 prispevkama, ale ja tu chatuju uz pres rok ... :) :P


  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    2. června 2012

    doporučuji ti XBOX - super grafika her !!! a všeho wii se zaměřuje spíše na pohyb :)

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (3)
    • Ne (7)
    • Anonymní uživatel

      2. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      Cituji část svého příspěvku, který mám výše:

      "Co se týče pohybového ovládání. Ano Wii je primárně určen pro pohybové ovládání, ale spousta lidí si pod tím představí jen skákání a podivné mávání před obrazovkou ala kinect. Ale na Wii je to poněkud jinak. Zrovna hraji jendu celkem drsnou hororovou hru. Project Zero 2. Jde o duchařský horor. A ať mi někdo vysvětlí proč bych měl na XBox nebo PS3 pro rozhléžení po místnosti použít analog? Vždyť podstatně přirozenější je prostě vzít na Wii Wiimote a prostě se rozhlížet jako bych tu baterku měl v ruce. Je to geniální a umožní to hráči se opravdu plně ponořit do opravdu husté atmosféry staré zapomenuté japonské vesnice. A UPOZORŇUJI, HRA ROZHODNĚ NENÍ PRO DĚTI A SLABÉ POVAHY. JAK BY ASI TVRDIL Pitr59."

      Tedy pohybové ovládání na Wii opravdu je, ale díky tomu, že už od prvopočátku to byla integrální část celé konzoly je její použití smysluplné než u zmíněného Kinectu, který byl na XBox uměle naroubován (důvod bylo dohnání náskoku Wii) a jeho použití působí spíše úsměvně.


  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    1. srpna 2012

    Xbox je asi výkonnější a podporuje HD grafiku. Zeldu, Metroida nebo Maria si na něm nezahraješ. Pro rozhodnování doporučuji: http://ninty.cz...
    Na Tvém místě bych ale ještě počkal na Wii U.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne
    • xDante1986

      3. srpna 2012 - xDante1986

      doporučovat stránky, které se věnují pouze nintendu je jako bych poslal člověka, který neví jestli ps3, wii či xko na konzolistu.... :)


    • Anonymní uživatel

      3. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      No, alespoň doporučil stránku, která se opravdu věnuje seriózně konzolovému světu (i když jen tomu Nintendo světu). ;)


    • xDante1986

      3. srpna 2012 - xDante1986

      jde mi spíš o princip, protože na rozhodnutí ti nestačí jít na jeden druh stránky....kde ti doporučí jen Nintendo :)


    • Anonymní uživatel

      3. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      xDante1986, pokud víš o lepší stránce na toto téma, dej jsem odkaz.


    • xDante1986

      3. srpna 2012 - xDante1986

      píšu to podruhé.... nemůžeš jít JEN na stránky, tkeré se věnují jedné konzoli.... většinou to dopadne tak,ž e ti budou vyzdvihovat jedno a shazovat druhé...děje se to i na ninty :) ale krásným příkaldem je konzolista .) kde nic jiného než ps3 nefrčí :)


    • Anonymní uživatel

      3. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      Viktor má pravdu: Dej sem odkazy. Já bych se občas rád podíval na podobné weby jako je ninty, ale ze světa PS nebo XBox.

      A to myslím vážně. Ninty je super, ale rád bych i něco odjinud (ne od Nintenda). Ideálně nějaké objektivní Fan weby.


    • Anonymní uživatel

      27. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      Ja osbně bych bral Wii vemte si napřiklad hru minecraft kostičkovana grafika ale nikoho to nezajmialo prostě je to bavilo a bavi všechny lidi po celem světě. Mě ani ta grafika že neni v HD nevadi protože jsou na to super hry

      Takže jednoznačně Wii


    • xDante1986

      27. srpna 2012 - xDante1986

      souhlasím s kvalitou her, ovšem to, že není v HD a je to jedno? to je blbost ....většina lidí má dnes LCD či plazmy a wii připojené na takovou tv i přes ten komponentní kabel vypadá po obrazové stránce žalostně....nevadí mi horší grafika to je v pohodě ale rozostření a barvy vypadají fakt hrozně...proto mám wii připojené k funkční crt televizi


  • jadus

    jadus

    2. srpna 2012

    Jak to na to světě bývá. Příjde Nintendo se super featurou, všichni japonci vystříkaný. Sony to okopíruje, nazve to svým vynálezem a všichni evropani vystříkaný. Pak to okopíruje microsoft, udělá z toho revoluční ovládání, napojí vám to na rychlovarnou konvici, ukáže vám, jak použít rychlovarnou konvici k hraní a koupí výrobce mobilů, které lze připojit jako extended rychlovarnou konvici. :D takže asi takhle

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne (1)
    • Anonymní uživatel

      2. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      :D, nic než pravda :D


    • Anonymní uživatel

      27. srpna 2012 - Anonymní uživatel

      Vszechno je pravda :) :)


  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    7. září 2012

    Já si myslím že podle toho jestli si potrpíte na dobré grafice her tak xbox 360 pokud ovšem volíte nižší cenu a o trochu horší grafiku tak běžte do wiička

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne (2)
    • Anonymní uživatel

      10. září 2012 - Anonymní uživatel

      omačka omacka, WII si proste koupi bud nekdo, kdo ma deti (do urciteho veku) nebo proste proto, ze nemaj penize na drazsi konzoli. Pokud bych tyto dva body mel vyloucit, neni zadny logicky duvod proc kupovat WII.


    • Anonymní uživatel

      10. září 2012 - Anonymní uživatel

      Nebo proto, že ho hry od Nintenda baví.


  • B.P.

    B.P.

    10. září 2012

    Nerad odpovídám na otázku otázkou, ale tady to ani jinak nejde - jakým úhlem pohledu se na to díváte, Terezko ?
    Nelze totiž obecně říci, že ta či ona konzole je lepší (i když se tady o to někteří snaží).
    Obě konzole nabízí různou škálu zábavy a her a právě na základě toho jaké hry čí jiné požadavky na konzoli máte lze pro vás vybrat tu správnou, která vám poskytne maximální zábavu, ať již půjde o singleplayerové (hry pro jednoho hráče), multiplayerové (více hráčů) nebo párty hraní.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.